dinsdag 9 oktober 2012

toch slecht nieuws boris

vanmiddag belde onze dierenarts, en ze had niet zulk goed nieuws als d.a. van vrijdag.... het is wel een subcutane Mastocytoom, maar dus subcutaan. daarom leek het niet op de gooogle plaatjes. deze groeit met kleine tentakels (net als een kwal) en de snijvlakken waren dus niet helemaal schoon! opnieuw opereren kan nu niet omdat je niet weet waar de tentakels heen gaan/welke kant. er is overleg geweest met dierenartspraktijk in haaksbergen die meer verstand hebben van tumoren. en de beste optie is: wachten tot hij terugkomt. (kan snel en kan heel lang duren) en hij zal op dezelfde plek terugkomen. het is de gunstigste van de kwaadaardige tumoren zeg maar. als hij terugkomt wordt hij ruim weggesneden en is de mogelijkheid om evt een kleurtest te doen. kunnen ze vast stellen of hij traag/snel groeiend is. dus kwaadaardig of /heeeeeeel kwaadaardig. en dan zien we verder. dus dat is wel even een domper! maar: mastocyten zijn de cellen die geprikkeld worden bij een allergie....... en boris is allergisch voor de entingen!!!! d.a. gaat uitpluizen of zijn allergie de trigger kan zijn geweest, en de combi met entingen. heb voorgesteld om evt aan de prednison te gaan om de hele allergie te onderdrukken, maar heeft geen zin meer de boze cellen zijn al getriggerd...... dus nu afwachten..... zien of we hem op natuurgeneeskundige wijze nog kunnen helpen, alles om die tumor het zo moeilijk mogelijk te maken!

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt sh.t voor jullie Herma. Als dat rotding terugkomt kun je dus ook alleen maar kiezen voor de minste van twee kwaden. Niet de fijnste keuze die een mens kan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, dat is inderdaad een domper. Dan denk/hoop je dat je het ergste hebt gehad en dan dit. Ik schrik er ook van.
  Sterkte met alles wat er staat te gebeuren en we duimen dat het allemaal meevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. potverdorie dat is schrikken dit is niet het bericht dat je zou willen horen. tja wat moet je er verder over zeggen iedereen weet dat dit moeilijk voor jullie is , ik kan me het helemaal voorstellen . gewoon blijven genieten en maar hopen op een goede afloop, al is dat niet gemakkelijk.
  groetjes frank,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dank jullie wel!

  het gaat nu goed. wondje zit dicht. we hebben 1 hechting wel moeten verwijderen en er zat pus onder. maar naar 1 dag was het wondje mooi dicht.

  BeantwoordenVerwijderen