donderdag 27 oktober 2011

ratjetoe

nou gisteren gingen we weer, er werd weer geratjetoet...

we begonnen met puppyknuffelen. helaas is dit geen vast onderdeel van de les. maar 2 dames uit de andere groep hebben er een pup bij. een cacker spaniel 9weken (LIEF :verliefd: ), boris vond joep ook erg lief! en de andere was een engelse springer van 11 wkn, daar vond boris het even nodig dat hij moest grommen... ::evil:
we waren maar met z'n 3-en en de andere groep ging niet door dus we hadden bijna de hele manege voor ons alleen :grin:
we zijn begonnen met de aandacht en hierna gingen we rally-o wendingen maken eerst aan de kant zoals je ze altijd doet. ik heb boris altijd rechts dus ik moet de oefeningen toch al tegengesteld doen.
en hierna gingen we volgen met de hond aan de andere kant dan normaal. dus hun rechts. en ik boris links.
bij de draaingen moeten de bochten zo krap mogelijk en dit is iets wat boris als beste van de groep/ heel dogwise kan :grin: . ja alle instructrices waren erg onder de indruk.
bv volgen dan stop, hond zit naast je. dan 180 graden draaien over je hak. de hond moet meedraaien maar mag alleen met de achterpoten meelopen, voorpoten blijven staan. boris kan dit zowel bij het volgen rechts danwel het volgen links :grin: misschien wordt ik wel de eerste jachthond die een rally-o wedstrijd gaat winnen :lol:
hierna vooruitsturen door hele manege. het deel wat we anders doen is dat ze bij ons op afstand bij het bakje/pionen moeten gaan zitten of af of staan. helma was vooruitstuurbakje vergeten. dus met dekseltje gedaan. de vraag was snapt de hond dan wat er moet gebeuren? want het bakje staat er niet... nou helma liep naar de andere kant van de manege en boris stond er al helemaal klaar voor. dus kwartje viel al. boris vooruit. toen was hij daar. snuffelde aan dekseltje en bleef er snuffelen (op afstand commando geven lukt ons nog niet zo goed als ik roep zit, komt hij naar mij terug en gaat voor mij zitten...) hierna was pip, en ik had boris niet zo goed vast als ik dacht. dus het vrouwtje zegt vooruit, boris en pip rennen tegelijk! hahahahahahaha
hierna zonder voertje gedaan omdat ze er bleven snuffelen. en idd nu was het kijken op dekseltje kijken naar ons dan commando geven en ze deden het. zELFS BORIS!!!!
ja we kunnen vandaag wel zeggen dat hij de beste van de klas was :grin:

oja hierna nog een stukje uit de ABC gedaan. honden moesten over steps heenlopen. van die steps uit de sportschool. er stonden er 10 (?)achter elkaar waarvan er 2 ook hoger waren. hier moesten ze RUSTIG overheen lopen. boris dacht de eerste keer, wat wil je nou dan weer? maaar als hij dan eenmaal de smaak te pakken heeft is hij niet te stoppen. de bedoeling gaat worden dat ze op den duur op elke step 1 poot zetten. ze moeten de juiste balans vinden (aandacht/balans/consentratie) na 2 keer er zo over heen te lopen moesten we op de laatste step een kwartslag draaien naar de step en dan behoren de hondjes te gaan zitten. zie even voor je grote hond-klein stepje :lol: maar dat ging redelijk, moeten ze ook weer hun lichaam beter onder controle houden. en dan draaien en weer terug. dit was 1 keer en toen had boris hem onder de knie.
leuk hoor zo'n les waar alles goed gaat!!!!

1 opmerking:

  1. Dat lijkt me zeker leuk, zo'n les waar alles goed gaat. Hopelijk gaat het bij Diesel zaterdag ook goed.Wordt pas de 2e keer en er zitten 2 wkn tussen de 1e en de 2e. Hoop dat hij niet weer gaat stressen met veel hondjes.

    BeantwoordenVerwijderen