zondag 2 oktober 2011

jachttraining

Vanmorgen zijn we dus weer begonnen, we zouden 1 les meekijken/meedoen. maar we gaan volgende week gewoon weer!
we begonnen met volgen aandacht voor de baas. u-lead moest af, riem aan de halsband en niet meer echts, maar we gaan over op links. na een poos oefenen, want alles was nieuw en vol met lekkere geurtjes, ging dit aardig goed. als boris geen aandacht meer heeft achteruit lopen en heb ik hem weer dan bijdraaien en dan gingen we weer. dit spelletje had hij snel door.
daarna 8-tje lopen. ging goed, maar ik moet minder kletsen tegen de hond :grin: hij kan het al aardig als ik blijf kletsen is mijn stem niet meer de beloning. (leerpuntje want ik klets nogal, ook tegenboris hahaha)
hierna markeerapport, nou hier brak mn klomp!!!!!!! thuis weigert hij, hij verwijst en gaat dan andere dingen doen. dus ik zeg dit, hij zegt we kijken wel. wat doet die mafkees. die rent naar het apport pakt hem op en brengt hem terug!!!! :eeeek: kreeg hem voor mn voeten gesmeten maar toch... hij kwam! en MET dummy.
nu oefenen dat hij de dummy gaat vastpakken en blijft vasthouden. ja, hier liet hij ook zien dat hij er stuk mee kan lopen. thuis zegt hij draag hem zelf! mafketel.
hierna vooruit sturen, boris zag het vooruit-stuur-bakje... de oren gingen op... ja inderdaad dat kent hij al. boris stond te popelen, mag ik ook? hij ging er als een speer op af. terug gaat ook goed, maar wel soms ff een extra rondje. maar hij kwam WEL terug.
toen apport in het bos... eerste apport ging hij rouzen door het bos. precies zelfde route als hondje voor hem. her en der plasje. toen dummy mee en terug. en dat werd een ere rondje. dus keer daarna was vrouwtje sneller en stond ik er al voor en gaf hij hem netjes af. hierna nog apport verder in het bos opgegooid, ook weer goed. ja het direct terug komen is puntje van aandacht. ere rondje is ook leuk natuurlijk...
hierna schot met dummy, mmmmmm dit ging niet zo lekker. eerste schot staart tussen de benen geen aandacht geven. bleef wel rustig. 2e ook, maar fijn nee. en toen waren wij. schot dummy. vliegt op de dummy af. ziet de vrouw staan rent hard terug. dus samen naar toe gerend. maar de dummy moest hij niet meer. de angst weinig aandacht gegeven. even met de kong gespeeld en het was over.

ook moet ik nog ff een jachtlijn aanschaffen en een zware bal. hier kunnen je het pakken en hierkomen mee oefenen en daar kan hij niet op bijten. dat wordt van de week druk oefenen! hahaha

boris is nu uitgeteld. Geke (van astor) was kijken, die hebben we terug gebracht naar huis. boris en geke op de achterbank. boris lag met hoofd op geke's schoot te slapen. geke ging eruit en boris dacht he waar gaat m'n vriendinnetje naar toe???

wat een topochtend hebben we gehad, echt leuk. en boris was rustig hing niet in de lijn/ blafte niet/piepte niet--> van enthousiasme. was niet vervelend naar andere honden, toppertje. zelfs geke zei dat boris een stuk rustiger is geworden.
volgende week andere locatie: WATER!!!! JOEHOE!!!!

1 opmerking:

  1. hey Herma, dat is echt quality-time hé, zo samen trainen :-) heel leuk, zeker als Boris het zo goed doet.
    Jij moet minder kletsen, wij zouden dat wat meer moeten doen; wij zijn niet enthousiast genoeg naar 't schijnt... maar ja, ik ben zo geen prater, moeilijk hoor om dan steeds complimentjes te geven

    BeantwoordenVerwijderen