zondag 23 oktober 2011

jachttraining les 3vandaag hadden we les 3. we begonnen met vasthouden van dummy en weer los. een gewone dummy blieft meneer niet na de dummy met konijnenvel... hahaha dus de gewone dummy moet maar even op geleukt worden met vleugeltjes.
hierna volgen, we gaan maar gewoon door op rechts. want op links is niks voor mij. ik raak dan in de war. hierna 8-tje lopen ging redelijk. er was ook zoveel lekkers te ruiken!
hierna af en blijf. dit ging goed, was wel met extra uitdaging. want baasje stond eind verderop te praten met een man met 11 wkn oude heidewachtel (lief) hierna gingen wij langzaam uit zicht. de eerste keer dat ik iets verder in het bos liep dacht boris hoho wat ga jij doen? dus weer terug gelegd en toen bleef hij mooi af. ook met uit zicht.
hierna kwam een bult ellende. apport met schot. boris is echt doodsbang. we zijn samen gaan rennen toen wij aan de beurt waren, toen vond hij het even leuk. maar de dummy hoefde hij niet. toen de anderen nog een keer waren zijn we helemaal verweg gaan staan, maar boris was niet af te leiden niet met de kong met niks. hij flipte... dat is echt balen...
moeten we nu maar eens aan de slag om dit gedrag te doorbreken. we zijn bezig met een aantal opties te bedenken
-apport aan het water (boris is gek op water)
-met echt wild
-denk zelf sowieso ver weg schieten.
-oefenen met luchtbuks terwijl hij speelt met grote vriendin tilly?
en anders gaan wij gewoon wandelen daar in de buurt als hun met pistool bezig zijn en langzaam aan steeds dichter bij?
toen iedereen terug liep, heb ik boris een lekkere duik laten nemen. even relax! en hierna was hij ook minder gespannen wel nog wat stilletjes...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten