vrijdag 5 augustus 2011

zomerles

zo hadden we de vorige keer de motivatietraining en nu hadden we K9-nosework! er mankeert weinig aan zijn nosework!

we hadden een collega meegenomen met haar autralian shepard tukker. en er waren nog een paar andere honden. nog nooit met zoveel honden tegelijk les gehad (stuk of 8?) het begon al goed: met een ijsje voor de baasjes! jaja, boris mog het stokje aflikken, tuurlijk hij krijgt ook wat. en zo te zien was hij ook de enige die een stukje meekreeg van het ijs... hahaha

we begonnen met de aandacht te vragen. en die had ik wonderbaarlijk DIRECT! duurt vaak even een poosje. en toen hebben we de blijf even geoefend met alle honden op een rij. en dan liepen wij door. na heel wat meters stoppen bukken en dan tussen je benen door roepen en de hond komt tussen je benen door en gaat daar zitten. en ja hier zijn al eens foto's van gemaakt door degene die lesgeeft. en nee die heb ik niet!
hierna blijf in een V-vorm. dus met zijn allen volg en na 5 mtr de middelste 2 honden af-blijf rest doorlopen en volgende 5 mtr weer 2 af-blijf. en aan het eind stonden de baasjes allemaal op een rechte lijn. je keek achterom: wat een mooi gezicht! en toen weer roepen eerst de binnenste 2 en dan die daar naast. alleen dat voor sommigen moeilijk. maar boris en ik stonden helemaal buiten aan zodat hij als laatste af moest (blijf is soms moeilijk voor hem) en zo het kortst moest blijven, en hij bleef als bijna enige af liggen toen de rest alvast naar de baasjes liepen! TROTS!!!!
dit nogmaals gedaan maar dan net andersom als eerste de buitenste honden roepen en dit ging beter.

en toen het nosework: je 5-6 dozen en daar moet hij dan de juiste doos uithalen waar wat lekkers inzit. en toen de dozen stapelen. geen probleem, boris haalt de juiste doos eruit.

aan het eind nog vooruit sturen. ging ook goed, maar hij liep door en zeek even tegen de zeikant van de bak waar zo te zien er al 1 tegen aan had gestaan! 2e keer ging wel goed.

helaas volgende week kan vrouwtje niet (late dienst) en dan gaan ze een abc-tje doen. aandacht/behendigheid(?)/concentratie. gaat erom dat de hond weet wat hij doet. bv tussen de sporen van een ladder door lopen. dit had ik wel leuk gevonden, en ook zeker goed voor boris met zijn lompe lichaam.
maar die week erop gaan we weer en dan hebben we circeltraining. die week daarop is het weer starten van de 'gewone' lessen en begint voor ons hopelijk ook weer de jacht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten