donderdag 21 juli 2011

ochtendwandeling

vanmorgen werd al vroeg de bodywarmer aangetrokken en de schoenen gingen aan. op naar buiten! aan de wandel. heerlijk rondje van dik uur gewandeld met het zonnetje erbij! die bodywarmer bleek later ook niet nodig...
meneer had meteen zijn neus al aanstaan. foei wat een gesnuffel. een boel duiven tegen gekomen. en wat een gefluit van vogels. en die auto's die daar langskomen, die reden geen 60km/u!
stukje motivatietraining van gister geprobeerd. nou meneer dacht jij hebt dat speeltje meegenomen dan houdt je hem zelf ook maar vast. oke 2 keer haal ik hem en dan doe het lekker zelf. ik ruik nl veeeeel lekkerder dingen op de grond!
nou tegen die neus kan ik niet op: (iemand nog tips???)

Afbeelding
hier zie je ze alleen maar achter gaas...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
hier snuffelen, daar snuffelen, even kijken waar vrouwtje is en weer snuffelen!
Afbeelding

Afbeelding
die vroegen zich af wat wij in vredesnaam zo vroeg daar kwamen doen?!

het hele rondje luisterde meneer heel goed tot we vlak bij het laatste 'bos' waren.
Afbeelding
hier rook hij ook al vanalles, maar bij het bos, dook hij erin en weg was hij!!! SCHRIK, want hij rende er zo'n eind in dat hij bijna bij de weg was (denk ik, want ik zag hem dus niet meer) roepen/fluit geen effect en ik hoorde die idioten in de auto's voorbij scheuren. en ik hoorde soms zijn halsband rammelen en takken knakken.... oei dit vind ik niet leuk! ik het bos in want ik wil weten waar die is. en daar zie ik hem voorbij vliegen. neus over de grond en daar gaat hij. kijkt mij aan en gaat zo verder. ik langzaam aan kookpunt, ook door de takken heen en kan hem pakken... meneer kijkt mij aan alsof er niks aan de hand is!
heeft wel zijn neus kapot...
weer verder stukje aan de riem en tussen weilanden kan hij weer los. dit gaat goed. extra paar keer oefenen met naam/komen. ziet hij een andere hond achterons... weg aandacht/ en niet meer komen he? hierna ging hij aan de riem, afgelopen!
grrrr... heb je net gister lopen opscheppen dat hij de laatste tijd zo goed luistert...

4 opmerkingen:

 1. Die Boris, hij heeft wel wat van een Drent, grinnn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou ze wat!!! Ik zie het helemaal voor me. Als ze eenmaal iets in het vizier of in hun neus hebben, helpt er geen roepen meer tegen. Gelukkig heb je hem kunnen grijpen. En inderdaad... net als je denkt dat dit of dat goed gaat wordt het tegendeel bewezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je zou ze op zo en moment inderdaad wat pfff

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @bea: als hij meer naar de DSL zou neigen zou hij dit dan niet hebben? denk het ook wel...

  BeantwoordenVerwijderen