zondag 29 mei 2011

workshop 'ontspannen op commando'

vanmorgen zijn we helemaal naar brabant naar dorst (bij breda) gereden. hier hadden we een workshop 'ontspannen op commando' en nee vrouwtje mocht niet in de relax-stand, maar boris wel.

we waren er als eerste dat kwam goed uit, want dan heeft boris even de tijd om alles even te bekijken en te besnuffelen. na een paar minuten vond hij judith al helemaal leuk. zij hurkte naast hem neer toen hij contact probeerde te maken en haar bril werd al bijna gratis gepoetst!

we hebben massagetechnieken gehad en dit ook uitgeprobeerd. bij het strelen over de rug viel op dat hij warm was aan de voorkant en de achterhand duidelijk kouder. ook houdt hij niet van de gefriemel aan zijn poten (stamt uit de tijd dat hij het telkens kapot beet tussen de tenen? en er zalf op moest?) maar een massage aan de voorkant vind hij heerlijk.

boris was de jongste van de groep de anderen beduidend ouder. dus boris wilde graag spelen, maar ja die anderen dachten daar anders over. en boris heeft soms wel een plaat voor de kop...


en toen moesten we naar buiten om een begin te maken met het ontspannen op commando. dit doe je door te hond te laten liggen/zitten en de nek/hoofd/oren te masseren en dit te gaan koppelen aan een woord. en dit moet je rustig doen. ik zat nog wel in de drukte stand. dus ook een aandachtspunt voor mij. ook ik moet me ontspannen...

maar dit was voor boris teveel gevraagd. hij hoorde de wind, rook een luchtje, schrok van vrachtwagen, enz enz. toen binnen geprobeerd, maar ja dan houdt hij de boel buiten in de gaten. dus het wordt nog een uitdaging om hem te ontspannen. boris is druk in zijn hoofd hij wil alles zien/ruiken/horen en mee bemoeien. boris moet meer aarden. en wij duidelijker begrenzen.


maar het is een hele leuke cursus om te doen. je leert weer wat over en met je hond. en het mooie is om te zien dat boris zo lekker ging liggen. maar na een uurtje dacht hij wel en nu is het tijd voor actie! dus even de kong tevoorschijn gehaald.


na de tijd hebben we nog uitleg gehad over wat meer boris persoonlijk. (bv de angst naar vreemden) en hierna heeft boris nog lekker gespeeld met haar leonberger.


en ja, het fototoestel zat IN de tas en is daar ook gebleven... vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten