zondag 15 mei 2011

oefenen

vrouwtje was het weekend erg moe dus vroeg naar bed en bijna de klok rond geslapen, net als boris! maar ja, toen zat er al een behoorlijk gat in de zondag. was ook heel lang geleden dat hier zo is uitgeslapen. vrouwtje is normaal een vroege vogel. maar goed, dit terzijde.

na het verlate ontbijt (of iets vervroegde lunch, haha) kwam het boek van martin gaus te voorschijn: spelen met je hond. hieruit werd een kunstje tevoorschijn getoverd. we gaan aan de slag met het schamen. boris kan nu al 2 pootjes tegelijk op mijn arm leggen ipv 1. dus we gaan de goede kant op. dit oefenen werd afgewisseld met het weggooien van beertje. maar voor dat boris het wist werd dit ook alweer een oefening: haal beertje! haal de eend! haal de rat! alleen het schaap die wist boris even niet.

's middags hebben baasje en vrouwtje de schoenen aangetrokken en zijn we gaan wandelen.niet alleen wandelen. nee, we hebben ook nog even geoefend met de dummy! eerst een paar maal in het bos dat hij de dummy zag, (ging goed) en hierna naar de overkant waar wat meer bosjes stonden.


bij dat oranje loopt baasje ter verduidelijking van zoekplaatje

en dit ging ook goed. ware het niet dat daar een hond had gepiest/gepoept en baasje nou net daar de dummy in had gegooid!!! yak, die haal dan maar lekker zelf op. dus dummy verplaatst en toen ging het goed!boris bleef zelfs los zitten wachten tot ik zei: ga maar!
ook hebben we druk geoefend met naast/volgen. volgen zonder riem gaat prima, maar doe ik de riem aan dan is het volgen prut! waar is dit ergens misgegaan met ons. dus de clicker erbij en weer opbouwen. maar er is ook tijd voor ontspanning: dus lekker RENNUH!!!!ook werd er natuurlijk nog even lekker gezwommen. ter afkoeling en even relaxen!

het is altijd leuk als vrouwtje meegaat, maar naar het water is toch prettiger dat baasje meegaat. niet dat ik vrouwtje niet leuk vind, maar die kan niet zo ver gooien!!!! bij baasje is het soms wel een verassing waar de dummy terecht mag komen, maar hij komt wel ver!!!!


vrouwtje liep hierna over de brug naar de overkant voor foto's, maar bedacht dat boris misschien wel ging overzwemmen. maar ik zag al dat hij moe was. dus boris dacht ik loop er gewoon omheen! jij gek ik ga niet meer zwemmen.
op de brug kwam net een man aanfietsen, ik zei tegen sjoerd roep hem maar terug. maar de man stopte en vroeg of dit onze bello was. nee onze boris. hij wilde graag aaien. boris liep er met een grote bocht omheen blafte toen hij er langs was en liep gauw naar mij. en weer terug naar sjoerd. maar de keer erop (man was rustig en wilde onder zijn hoofd aaien) durfde boris zowaar bij die man te stoppen en de man mocht hem kort aaien!!!!! weer een win-puntje voor boris!!!!

wat ons vanmiddag opviel is dat het zo ging met de dummy's! en dat hij zo makkelijk was weg te roepen bij andere honden!waar kijkt boris naar???? (sssst, baasje ging patatje halen....)

3 opmerkingen:

  1. Goed gedaan Boris! en de baasjes natuurlijk ook... toch nog een effectieve middag gehad ondanks het late begin!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's en filmpjes. Wat doet Boris het goed!!! Die dummy uit het water vond hij zeker wel ver genoeg teruggebracht. Mooi gezicht. "hier baas, daar heb je je dummy, ik ga weer terug".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. thuis gaat het heel goed met de dummy, op les wat minder... ben benieuwd hoe het gaat als we straks jachtles hebben. was die vorig jaar bijna niet te houden!

    BeantwoordenVerwijderen