zondag 3 april 2011

Drentsche patrijsforum dag 2011

afgelopen zaterdag was het weer zover. de forumdag in gieten. we moesten al vroeg vertrekken, 1,5 uur rijden! boris had al lang in de gaten dat er wat was. vrouwtje zo vroeg onder douche (6.00) er werden tassen gepakt... en daar zat ook de tas bij, die altijd meegaat als we naar cursus gaan of gaan wandelen. eten hoefde boris niet meer, dus dat werd ook ingepakt en er werd dan wel later op de dag gepicknickt. eenmaal daar was het al aardig warm. we werden verwelkomd met koffie/thee met een heerlijke tompouce. we werden ingedeeld in de groep wandelaars, jacht training beginners en gevorderden. wij waren natuurlijk de beginners samen met nog 3 anderen.We liepen naar een veld en hier moesten we markeren. tja, boris kan het wel... en hij kan ook wel een dummy terugbrengen, maar of ik het doe??? de andere 3 waren al geweest en die lieten zien hoe het moest. en toen waren wij. en boris liet zien hoe het niet moest. de eerste keer pak ik de dummy breng ik hem bijna terug want ik ren lekker weg bij vrouwtje. de 2e keer ruik ik iets veeeeel lekkerders aan de rand van de wei. en de derde keer maak ik er helemaal een lolletje van en neem een duik in die verleidelijke drek sloot. bij de 2e ronde hebben we beter geoefend en kreeg ik tips, rechtop blijven staan bij het roepen niet zelf bukken en ik ging weglopen. en of meneer toen de dummy's terug kwam brengen!!! ik kan het wel, maar doen????

hierna verplaatsten we ons naar het water. eerst hebben we ze alle vier even laten spelen in en om het water even de spanningen/adrenaline kwijt raken.hierna weer aan het werk, en we hadden hoge verwachtingen van onze waterrat! hahaha
en ja hoor zoals een niet-echte-drent stoof hij het water in! zo en hier zullen we ze eens even een poepie laten ruiken!!!!

de nep duif werd te water gegooid en als een speer ging hij het water in, alleen het brengen was wat moeilijk voor boris... haha maar ook hier de techniek vrouwtje loopt weg werkte als een tierelier! de dummy's ging voor boris steeds verder het water in. boris werd ook ingezet om de dummy's uit het water te halen die anderen niet konden/durfden.
deze oefening was vooral voor vrouwtje een hele opgaaf. het koste haar de grootste moeite om boris niet achter alle dummy's aan te laten stuiven. ze heeft er spierpijn van!na het werk was er weer tijd voor ontspanning. er werd nog even gespeeld. onderling waren een paar schermutselingen omdat de heren niet precies hun plek wisten onderling. boris ging er een heel eind in mee. en liet het allemaal maar gebeuren, boris was druk met kalmerende signalen. maar op een gegeven moment was voor boris ook de maat vol. en dacht boris en NU IK! en toen hebben we ze uit elkaar gehaald. ze stonden hoog tegen elkaar op. gelukkig lieten ze zich makkelijk door roepen weer uit elkaar halen.en toen was er tijd voor een lekker kopje soep en een broodje. vrouwtje heeft in de tussentijd boris eten gegeven. boris had wel honger maar geen tijd volgens hem. dus voor 1 keer heeft vrouwtje boris gevoerd...
lekker allemaal in het zonnetje.
het funparcours werd uitgezet. en jaja, toen moest vrouwtje er ook aan geloven: eerst verkleden, toen slalom met een knuffel, dan moest vrowtje 3 ballen in het water gooien en boris er weer 1 uithalen, dan de tunnel door. door een hoepel met z'n 2-en. dan over 2 hoogtesprongetjes, dan vrouwtje zaklopen en dan moet boris een sleep lopen.

en daar ging de lange onderbroek en een bh op de rug! en als vrouwtje het beertje maar vast houd en gek meedoet is boris best bereid er mee te lopen en zelfs slalom.dat gooien was 3 keer hartstikke mis, bal uit het water halen??? nee joh water uit de emmer drinken!!!die tunnel.... ALS EEN SPEER ER DOOR!!!!!hoepel ging iets minder. hoogtesprongetjes geen probleem,zaklopen voor vrouwtje ging ook goed. boris keek wel opzij wat doe jij nou????en dan de sleep. hij rook het begin ging als een speer de verkeerde kant op en halverwege ging zijn neus de lucht in en zo weer de goede kant op! en dat in 2min 25 sec!!!!!
JA TOP TEAM!!!!het was wel vermoeiend hoor:hierna hadden we nog een uurtje te overbruggen. even klein eindje gelopen en lekker niksen. hierna was de BBQ. en de prijsuitreiking. jaja we werden 3e!!!boris won een heerlijk bot van farmfood. ook werden er nog lootjes verkocht en hebben we gewonnen: een clicker en een intelligentiespel.
dit was ook de eerste maal dat boris alleen in de auto bleef. en dat ging top, maar ja wat wil je: bekaf na zo'n dag.
tegen half 8 gingen we weer op de terugreis. en toen we thuis waren, waren we allemaal moe.
even de goodie-bag doorgekeken, de gewonnen dingetjes uitgeprobeerd. het intelligentie-spel: boris nsapt hem wel, maar de schijf draait wel erg snel rond en zijn neus past niet in het gat! haha

pfff vermoeiend hoor! maar het was reuze gezellig, weer wat geleerd.
en vooral gezellig!!!

meer foto's op:
https://picasaweb.google.com/hermanijlandrabe/3Apr2011#

3 opmerkingen:

 1. Het was ook ontzettend leuk en goed georganiseerd hè?Ik had al gehoord van Boris als dummyredder!Hij maakt zijn naam als x-DSL dus echt wel waar!
  Wij waren ook allebei ontzettend moe toen we thuis waren,maar Max was na een uurtje alweer het heertje en wilde wel weer even uit om te plassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ziet dat er gezellig uit zeg!
  Boris zal wel helemaal afgeknoedeld geweest zijn toen jullie weer thuis waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een schitterende dag zo te zien. Nog van harte gefeliciteerd met jullie prijs. Leuke foto's van het watergebeuren. Boris is daar wel erg goed in. Arcil baadt pootje en heel soms, bij vergissing, wordt zijn buik ook nat. Maar, gelukkig voor ons, houdt dat ook in dat hij niet in moddersloten springt.

  BeantwoordenVerwijderen