zaterdag 1 januari 2011

oudjaarsdag

dit was het eerste jaar dat boris al het vuurwerk bewust heeft meegemaakt. vorig jaar zijn we optijd naar bed gegaan omdat vrouwtje moest werken. en toen hebben we niks aan boris gemerkt snachts...
dus dit jaar is hij overdag eerst naar de ouders van vrouwtje geweest, want zowel baasje als vrouwtje moesten werken. en vlak bij ons wordt vuurwerk verkocht dus de eerste pijn/rotjes die worden afgestoken belanden vaak in onze tuin. dus we wilden boris niet alleen thuis laten.
smorgens speelde zich eerst nog een erg grappig fenomeen af: ijzel! en je raadt het al. vrouwtje heeft de klinkers van dichtbij bekeken. en wat dacht gekke boris: vrouwtje gaat erbij zitten ik haal mn bal. ze wil spelen! alleen vrouwtje vloekte een paar keer flink: auw wat zeer! en er werd dus niet gespeeld smorgens om 6.00! maar bij mijn ouders heeft boris heerlijk de hele dag gespeeld!
savonds kwam de familie hier eten. tilly (hond van mijn ouders) kwam mee, bang voor vuurwerk en ze hebben nieuwe buren een eind verder op en tja je weet niet wat die gaan doen. en blacky kwam mee, die is al de dood voor vuurwerk! het was hier dus een gezellige beestenbende.
smiddags toen we net thuis waren was boris bang voor vuurwerk, hij liep zelfs mee naar de douche en ging daar op matje liggen! wachten tot vrouwtje weer klaar was. maar eenmaal het bezoek daar, kon het hem allemaal niks meer schelen! hij was vooral gefocusd op: de 2 dames uitdagen en plagen. hij durfde ook rustig buiten te gaan plassen. wel aan de lange lijn, je weet maar nooit!

maar op het ene moment is hij dus wel bang voor vuurwerk (alleen is) en zo niet! gek hondje hebben wij toch....

helaas zijn er geen foto's vrouwtje was druk met het koken afwassen en weer de catering...

en terwijl ik dit zit te typen hangt hij half over mn schoot heen kop op mijn arm en hij slaapt....

2 opmerkingen:

  1. Ha ik had je graag zien liggen!
    Maar wie weet kun je ook beter snowsteps aanschaffen;ik kan je verzekeren dat dat goed werkt hoor!

    Ook van ons de beste wensen voor 2011!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te lezen is Boris niet bang als er afleiding genoeg is. Veel hangt ook af van eigen houding. Die donderstenen hebben echt wel in de gaten dat er extra op ze gelet wordt en maken daar mooi gebruik van om een flinke portie aandacht op te vragen. Arcil blaft nogal, maar dat doet hij wel vaker, vooral als er beweging is in de straat. En dat was er nu, allemaal kinderen die langsliepen en rotjes enz. aan het afsteken waren. Dus als hij alleen wat hoort en niets ziet, gaat hij heen en weer rennen om te kijken waar het vandaan komt. Maar om 12.00 uur een lekkere Kong en nergens last van.

    BeantwoordenVerwijderen