maandag 5 juli 2010

oh oh oh die oren, help!

Neem nooit een hond met hangoren!!!!!! hahaha

maar goed het is weer zover. Vorige week had boris al een keer uitslag in zijn oor maar dat ging weer weg met sudocreme. dus ik dacht gelukkig niet ontstoken. maar gisteren was het feest weer voorbij. boris was heeeeeel aanhankelijk en constant schudden met zijn hoofd en krabben en dan had hij weer momenten van totaal geen rust in zijn gat. rondjes lopen in de huiskamer en niet willen liggen/zitten of wat dan ook. dus vanmiddag maar eerst naar de dierenarts want ik vond het li-oor ook wel weer stinken... dierenarts heeft gekeken en de gehoorgang links is beetje rood maar schoon en rechter oor is mooi wit... maar waar komt dat krabben dan vandaan? gevraagd of hij eczeem had maar dat wist hij ook niet(!?) voorstel arts om langere tijd surolan te gebruiken (oordruppels met antibiotica/iets schimmels dodend en prednisolon) en dit dan langzaam weer af te bouwen. maar is dit wel de oplossing???

heeft iemand tips?

2 opmerkingen:

  1. Zware hangende oren laten onvoldoende lucht in de gehoorgang.Hierdoor krijg je de probleem oren. Wat goed helpt is de gehoorgang luchten. Oren omhoog fixeren. Niet de hele dag, maar om de hond te wennen eerst kort, en belonen voor goed gedrag. Als hij veel beharing op de oren heeft kun je dit heel kort maken. Hierdoor worden ze lichter en flappen meer op tijdens het lopen en zo komt er meer frisse lucht in de gehoorgang. Bovendien als hij nat is sluiten ze de gehoorgang nog meer af door het gewicht en kan het water (vocht) er moeilijk uit verdampen.Het is geen mooie oplossing, maar werkt vaak wel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou weet je het zijn niet de gehoorgangen die dus rood zijn maar meer hoger in het oor. net de overgang van groot hangoor naar binnen in. en volgens dierenarts had droogmaken ook geen nut... wat mij meer tegenstaat is dat ik nu zolang die surolan moet gaan gebruiken... het is wel een antibiotica.

    BeantwoordenVerwijderen